10:31
Спомин про УПА


                                          Спомин про УПА

      2017 рік Волинь проголосила роком УПА.  В школі відбувся захід приурочений 75-річчю з часу створення УПА.  У національно-визвольній боротьбі за свою перемогу можна виділити добу козаччини, національної революції 1917-1921 рр.   і сповнення героїзму і звитяг боротьбу УПА 1942-1952 рр. Українська нація створила унікальне явище у світовій історії -  армію без держав. У нас дуже багато “ білих плям” відносно УПА. Доля України складалась таким чином, що її історія писалась і диктувалась сусідніми владними державами в кожній літературі власна думка автора на різне бачення внеску УПА в історії України. На святі були розповіді як зароджувалося УПА на Волині транслювалися фотографії, портретів Р. Шухевича командира УПА, ідеолога УПА С. Бандери, С. Перегіняка, Д. Клячківського  (“Клима Савура”), В. Івахова “Остап”.

 

 

 

Цей захід озвучений був піснями які підспівували учні. Прозвучали пісні про С. Бандеру, Р. Шухевича,Лента за лентою, Там під Львівським замком, “Нас весна не там зустріла”, УПА зародилось на Волині. Згадана Колківська республіка, згадані повстанці Рудки-Козиньської, молодіжна організація Соколиу Ковелі.

   Герої небесної сотні, добровольці, які захищають нашу країну – прямі нащадки воїнів УПА. Отже, УПА жива, а з нею її традиції та звичаї. Ці люди заслуговують на те, щоб їх не лише пам`ятали, але і знали кожного по іменно.  



 

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 403 | Додав: WD | Теги: Бендера, спомин, УПА, Шухевич | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]